3-MAANDEN PROGRAMMA SEPT-DEC 2020 ‘WIN-WIN GESPREKKEN BIJ DE OVERHEID’

Speciaal voor (senior) professionals en projectmanagers bij de overheid

  • HAAL MEER EN SNELLERE RESULTATEN MET JOUW WERK
  • ONTSPANNEN EN VOL ZELFVERTROUWEN GESPREKKEN VOEREN
  • MEER IMPACT EN ANDEREN MEEKRIJGEN

POWERED BY DRS. ESTER OUDE NIJHUIS
Bestuurskundige en oprichter De Succesvolle Ambtenaar

LIVE DAG 28 september 2020
10.00 – 17.00 uur

VAN DER VALK BREUKELEN

WIN-WIN GESPREKKEN BIJ DE OVERHEID

3 MAANDEN PROGRAMMA

  • Je hebt anderen zoals bestuurdes, managers en externen nodig om goede resultaten te bereiken.
  • Je bent een ambitieuze professional bij de overheid en weet welke uitdagingen er liggen om echte, tastbare resultaten te behalen.
  • Je weet dat er méér mogelijk is, maar loopt op tegen stroperigheid en weerstand.

Heel veel professionals bij de overheid hebben deze ervaring: ze werken aan belangrijke onderwerpen en zijn bereid hard te werken om verder te komen. Resultaten bereik je nooit alleen, er zijn anderen nodig. Anderen nemen besluiten, stellen uren of handjes ter beschikking of helpen je met advies en uitvoering. Overleggen met anderen is een belangrijk onderdeel van je werk. Anderen meekrijgen blijft een uitdaging. De stroperigheid binnen de organisatie is helaas een energielek.

Dat kan anders!

Ik nodig je van harte uit voor het 3 maanden programma: win-win gesprekken bij de overheid (van september tot eind 2020). Je leert wat je kunt doen om anderen, zoals collega’s en bestuurders, maar ook externen, op een elegante wijze mee te krijgen.

Want: hoeveel gesprekken voer jij in de week? En in de maand? Wat leveren deze gesprekken op?

Hoe zou het zijn als je 2 keer zoveel resultaten uit de gesprekken haalt? Of wanneer er minder dan de helft van het aantal gesprekken nodig is om evenveel te bereiken? Wat zou dat betekenen voor je dossiers? En voor jezelf? Voor je zelfvertrouwen?

Het doel van deze gesprekken moet zijn: afspraken maken die voor beide partijen winst opleveren. Zowel jij als je gesprekspartner is tevreden. Maar er is nog een partij die wint: jouw doelgroep. Het doel dat jij nastreeft met je werk. Mooi toch?

EEN GROTE STAP VOORUIT

Win-win gesprekken bij de overheid is gebaseerd op de principes die succesvolle ondernemers toepassen. Aangepast aan de ambtelijke werkelijkheid.

Het programma helpt je aan nieuwe kennis en vaardigheden over win-win gesprekken. Maar dat is niet het enige. We helpen je ook om in actie te komen en écht te gaan implementeren. Je krijgt behalve training, ook coaching, mentoring en support van de groep. Alles om ervoor te zorgen dat je gaat doen en oefenen. De magie zit hem immers in de actie :-). 

Na 3 maanden is jouw aanpak wezenlijk veranderd, je zit als een andere persoon aan tafel. Je hebt zelfvertrouwen en haalt de resultaten uit gesprekken die nodig zijn om door te gaan!

Ik heet je van harte welkom!

Ik, Ester Oude Nijhuis, verzorg sinds een aantal jaren met veel plezier dit 3 maanden programma! Ik heb zelf 14 jaar als ambtenaar gewerkt in verschillende rollen (van bestuursadviseur tot programmamanager met een team). Ik ken de klappen van de zweep. Op basis van wat ik heb geleerd van succesvolle ondernemers heb ik de unieke methode van De Succesvolle Ambtenaar ontwikkeld.

 

 

TESTIMONIALS

Stefan Staartjes, beleidsadviseur leefstijl gemeente Nijkerk

Toen ik Ester voor het eerst sprak had ik er last van dat ik zoveel werktijd kwijt was binnen onze eigen organisatie. Ik kom graag buiten het gemeentehuis, omdat dat is waarvoor ik ’s ochtends mijn bed uitkom: mooie resultaten bereiken in de samenleving. En dan zat ik weer de hele dag binnen te praten, het stond me zo tegen.

Mijn beleidsterrein, leefstijl, is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen gezond leven, om te voorkomen dat ze ziek worden. Preventief dus. Ik zag dat er zoveel geld, tijd, energie en aandacht gaat naar zieke mensen en het potje voor preventie is zoveel kleiner. Ik sprak met Ester mijn doelen af voor het programma: De budgetten die beschikbaar zijn voor leefstijl en kunst en cultuur moesten verdubbeld worden. En ik wilde de tijd die ik intern besteed halveren.

Tijdens het traject wist Ester steeds de juiste snaar te raken en ze daagde me uit om steeds weer net even wat meer voor elkaar te krijgen. Daarbij gaf ze steeds waardevolle tips op maat, die ik meteen kon toepassen.

De resultaten zijn boven verwachting. Leefstijl is in de top 3 van prioriteiten terecht gekomen. En het belangrijkste: ik heb de leiding genomen over mijn eigen werktijd. Ik zorg ervoor dat ik de goede dingen voor elkaar krijg en voel me kalm, ook wanneer het superdruk is, zoals nu tegen het eind van het jaar. Het valt zelfs anderen op dat ik zo in control ben. Heel fijn!

Angelique Migliardi, programmamanager gemeente Rotterdam

Toen ik Ester sprak zag ik het eerlijk gezegd bijna niet meer zitten met mijn werk. De stroperigheid, de traagheid, het uitblijven van resultaten en besluiten, het stond me zo tegen. Ik was enorm aan het twijfelen, wilde ik wel bij de overheid blijven werken, of wilde ik vertrekken?

Maar mijn keuze voor de overheid was jaren geleden heel bewust geweest. Ik besloot het nog één kans te geven en vroeg Ester om me te helpen meer resultaten te bereiken en weer “gewoon” met plezier te werken. Ik begon net met een nieuwe functie en vroeg me af of dat wel handig was. Zou het wel mogelijk zijn meteen te kiezen voor leiderschap in de nieuwe functie?

En nu denk ik, ik ben zo blij dat ik het geen seconde langer heb uitgesteld! Ester heeft me geholpen om pijnpunten snel op te lossen en in de kiem te smoren. Ik ben niet meer overgeleverd aan de waan van de dag, maar heb zelf de regie en werk naar grotere doelen toe. Ik heb het werk onder controle en ik toon zoveel meer lef. De handvatten van Ester hielpen me om echt aan de slag te gaan. Nu voel ik zoveel meer rust en werkplezier. Mijn richting is duidelijk en ik wil echt doorgaan. Ik heb laatst zelfs volmondig nee gezegd tegen een baan buiten de gemeente. Zo’n goed gevoel!

WIN-WIN GESPREKKEN BIJ DE OVERHEID, 3 MAANDEN

Het programma omvat de volgende onderdelen:

EEN GEHEEL VERZORGDE LIVE TRAININGSDAG OP 28 SEPTEMBER 2020

Op deze exclusieve trainingsdag leer je het naadje van de kous als het gaat om succesvolle win-win gesprekken voeren. Je leert wat nodig is om deze gesprekken ontspannen en vol zelfvertrouwen te voeren. En wat er nodig is om er het beste uit te halen -> win-win afspraken. Ook werk je met elkaar aan opdrachten. Je leert van elkaar om nog sneller je resultaten in het programma te realiseren.

ONLINE LESSEN

De online lessen in de vorm van pdf’s, mp3’s en video’s zorgen ervoor dat je de leerstof snel doorgrondt. Je kunt de lessen volgen op het tijdstip en de locatie die jou het beste uitkomt. Ook na het programma houd je toegang tot de lessen, zodat je ze altijd weer kunt bestuderen voordat je een belangrijk gesprek hebt!

De lessen gaan over:

  • Hoe je met gemak veel meer ‘ja’s’ krijgt, door sublieme gesprekstechnieken.
  • Een script voor jouw gesprekken. Als je dit praktische script toepast kan er weinig meer mis gaan.
  • 10 video’s met Esters persoonlijke zeer praktische tips (die je direct gaat toepassen).

2 TELEFONISCHE GROEPSSESSIES (60 minuten) MET ESTER (kleine groep, max 4 personen)

Maak een snelle doorbraak in deze waardevolle sessies, waarin je Esters persoonlijke antwoord krijgt op al je vragen. Er is gelegenheid tot persoonlijke coaching.

PRAKTISCH

De investering voor dit programma van 3 maanden is € 997,- excl. BTW. Dit is inclusief de materialen en de volledig verzorgde live dag in hotel Van der Valk in Breukelen.

De factuur hiervoor wordt verzonden direct na de inschrijving.

Na betaling van de factuur krijg je direct toegang tot de online leeromgeving. Je houdt deze toegang ook na het programma, zodat je de lessen steeds weer kunt benaderen, bijvoorbeeld wanneer je een belangrijk gesprek wilt voorbereiden.

De groep is klein, er kunnen maximaal 4 deelnemers aansluiten bij de groep die zich al heeft ingeschreven (dit zijn ook 4 mensen, dus max 8).

AANMELDEN

Meld je snel aan, het aantal plekken is beperkt. Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Ook kun je mailen naar Ester@Caseon.nl of bellen met 06 275 00 399.

SCHRIJF JE HIER IN