WIL JIJ GROEIEN EN MEER VOOR ELKAAR KRIJGEN BIJ DE OVERHEID?

 

Tijdens de Ambtenaren Groeidag op maandag 7 oktober 2019 is dit precies wat je gaat leren en beleven.

Je kunt je nu inschrijven voor de Ambtenaren Groeidag 2019. Een hele dag leren en geïnspireerd worden, op een prachtige locatie, inclusief een heerlijke lunch en prima catering.

LOCATIE

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Prima bereikbaar met het OV en met de auto

TIJDSTIP

10.00 – 17.00 uur

Ambtenaren Groeidag 2019

HET PROGRAMMA VOOR DE AMBTENAREN GROEIDAG 2019

De veranderingen in de samenleving gaan steeds sneller. Overheidsorganisaties zijn hier vaak niet tegenop gewassen. Complexe regelgeving, procedures en de manier van werken zorgen voor traagheid, maar ook voor veel frustratie bij medewerkers.

Je zou zelf graag willen dat het allemaal sneller ging, maar het lijkt wel of er altijd iets of iemand op uit is om de voortgang tegen te houden. Leg dat maar eens uit aan de buitenwereld, die zit te wachten op voortgang.

Tegenover deze frustratie staan ook positieve ontwikkelingen. In de huidige tijd is het zoveel makkelijker om goede informatie te vinden, contact te hebben met voorbeelden in jouw werkgebied, ervaringen uit te wisselen etc.

Waarom zou je willen groeien als ambtenaar?

De sleutel voor overheden om goede aansluiting te krijgen en te houden met de samenleving ligt bij de medewerkers. Ambtenaren zoals jij die hun werk doen om iets goeds te doen. Je wil impact hebben en zinvol werk doen. Jouw organisatie kan alleen groeien wanneer jij groeit. Zo eenvoudig is het. Jij bent de expert en de ogen en oren van jouw organisatie. Jij kent de beste oplossingen of je weet hoe je deze kunt vinden.

Wat levert het jou op als je groeit:

 • Baanzekerheid, nu en in de toekomst. Voor zelfstandige, goed functionerende experts is altijd plek bij de overheid.
 • Problemen horen erbij in het leven, ook op je werk. Als jij groeit worden de problemen van nu in de toekomst probleempjes die je met gemak kunt hebben.
 • Je raakt meer in-control met je werk en weet heel goed wat wanneer moet gebeuren.
 • Vrijheid om je werk op jouw manier aan te pakken, jij bent immers de expert.
 • Betere resultaten, meer impact in de samenleving.
 • Je haalt meer voldoening en plezier uit je werk.

De Succesvolle Ambtenaar = leren van succesvolle ondernemers

De Succesvolle Ambtenaar helpt ambtenaren om meer te bereiken. De aanpak levert betere samenwerking en betere resultaten op, maar ook tevreden en meer ontspannen medewerkers.

Succesvolle ondernemers maken op grote schaal gebruik van alle voordelen die de huidige tijd biedt. De Succesvolle Ambtenaar is gebaseerd op de principes die succesvolle ondernemers toepassen, aangepast aan de ambtelijke werkelijkheid.

Natuurlijk zal jouw werk bij de overheid nooit hetzelfde zijn als ondernemen, maar het is heel aantrekkelijk om een ondernemende ambtenaar te worden:

 • Je krijgt dan meer voor elkaar.
 • In minder tijd.
 • Er komen projecten op jou af die precies bij je passen.
 • Je bent in-control met je werk, weet precies wat je doet en waarom.
 • Heerlijk werken, je werk geeft je écht voldoening.

De Ambtenaren Groeidag, speciaal voor ambitieuze professionals bij de overheid

De Ambtenaren Groeidag is hét jaarlijkse evenement voor ambitieuze professionals bij de overheid. Het programma is afwisselend, praktisch en inspirerend.

Wat je kunt verwachten is:

 • Vol praktische kennis en inspiratie.
 • Direct in je werk toe te passen, je krijgt praktische stappenplannen.
 • Inspirerende sprekers.
 • Een grote groep gelijkgestemde collega-ambtenaren uit het hele land.

We nodigen je van harte uit voor de Ambtenaren Groeidag 2019

Ambtenaren Groeidag 2019

Over Ester Oude Nijhuis

Na mijn studie Bestuurskunde heb ik 14 jaar als ambtenaar gewerkt bij de gemeente Alkmaar (na een uitstapje bij de Koninklijke Landmacht). Eerst als bestuursadviseur en later als project- en programmamanager. In die 14 jaar heb ik ontzettend veel geleerd. De eerste jaren vond ik het heel lastig om op een elegante manier om te gaan met de stroperigheid en de telkens veranderende prioriteiten die op mij afkwamen. Later werd ik hier veel beter in, ook dankzij training en coaching. Ik kreeg bijvoorbeeld collega’s makkelijk mee en haalde heel goede resultaten, mijn wethouders waren heel tevreden.

Nadat ik mijn eigen bedrijf begon wilde ik graag dat het snel een succes werd. Ik heb daarom fors geïnvesteerd in businesscoaching. Hier leerde ik van succesvolle ondernemers hoe ik een goedlopend bedrijf kon opbouwen. Ik kwam tot de ontdekking dat de gewoontes en principes van succesvolle ondernemers ook van grote waarde zijn voor ambtenaren (aangepast aan de ambtelijke werkelijkheid). Mijn klanten, allemaal ambtenaren, bewijzen dit ook keer op keer.

Over Greta Krijgsman

Nadat ik jaren op communicatie functies had gewerkt in het bedrijfsleven, heb ik ruim 10 jaar geleden mijn eigen bedrijf opgericht: bgreat in business. Als businesscoach help ik ondernemers om hun vuur te vinden en zoveel mogelijk waarde te leveren voor hun klanten. Dit doe ik ook voor De Succesvolle Ambtenaar.

Het valt me op dat ambtenaren vaak heel gedreven zijn en echt iets willen betekenen voor de samenleving. Maar dat valt niet altijd mee, stroperigheid, ellenlange procedures, complexiteit en veel (soms tegengestelde) belangen maken het werk van een ambtenaar niet makkelijk. Samen met Ester lukt het om ambtenaren het vuur terug te laten vinden en veel waarde te leveren voor de samenleving. Precies zoals ik dat bij de ondernemers die ik help ook doe. De verschillen zijn niet zo groot hoor, we zijn allemaal mensen!

ONZE SPREKERS

Onze sprekers houden een korte presentatie. Vervolgens gaan zij in een panel met elkaar en onze bezoekers in gesprek. Onze sprekers zijn dit jaar:

Ambtenaren Groeidag 2019Alexander Meijer, Gemeentesecretaris/Algemeen directeur van de gemeente Heerhugowaard (a.i.) en tevens ondernemer. Alexander vertelt over zijn visie op de veranderende samenleving en overheid. In het bijzonder gaat hij in op wat moderne managers van moderne ambtelijke professionals verwachten.

Ambtenaren Groeidag 2019Debby Boers, Beleidsmedewerker Sociaal Domein bij de gemeente Schouwen-Duivenland, ook bekend als Dé Raamambtenaar. Debby heeft van haar baan haar droombaan gemaakt, door het land in te trekken en met experts in gesprek te gaan. Ze schrijft het boek: “De raamambtenaar die uit het raam klom en verdween…”

Ambtenaren Groeidag 2019Erik van Wattingen, Algemeen Directeur OVER-gemeenten. Erik is sinds begin 2018 Algemeen Directeur en heeft als doel de organisatie “professioneler” te maken. Daarom investeert de organisatie flink in het personeel en dat heeft heel positieve effecten. Zowel op de resultaten voor de inwoners als op het werkplezier van de medewerkers. Erik heeft uitgebreide ervaring als ambtenaar/manager in gemeenteland, als ondernemer en in het bedrijfsleven. Hij kan als geen ander vertellen dat het gras aan de andere kant echt niet groener is.

PRAKTISCH

De investering voor de dag is € 397,- excl. BTW. Dit is inclusief materialen, locatie en prima catering en een goed gevulde goodiebag.

Schrijf je snel in, want vol = vol (en we doen dit maar 1 keer per jaar).

Een hele dag leren en geïnspireerd worden, op een prachtige locatie inclusief een heerlijke lunch.

LOCATIE

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Prima bereikbaar met het OV en met de auto

TIJDSTIP

10.00 – 17.00 uur

Download hier de Brochure Ambtenaren Groeidag 7 oktober 2019 en geef het door aan collega’s of andere ambtelijke professionals voor wie dit interessant is.

Meer informatie: Ester@caseon.nl of 06 275 00 399.

ERVARINGEN VAN ANDEREN

Ambtenaren Groeiedag 2019Joost van Kempen, gemeente ’s Hertogenbosch

Ik vond het een hele nuttige dag. Ik dacht dat ik moest veranderen richting het bestuur, maar ik heb op de groeidag ook heel bruikbare tips en handvatten richting collega’s gekregen. Ook verder in de organisatie. Als ik die technieken en principes toepas voor mijzelf dan krijg ik het zeker makkelijker. De vele kleine dingen maakten de dag tot een prettige dag. De nuances, de verhalen van anderen. De vragen nodigen uit, de werkvormen waren erg behulpzaam. Ook super dat ik nu de werkbladen heb, zodat ik alles ook kan toepassen op andere cases. Ik raad de Ambtenaren Groeidag aan vanwege het beter begrijpen hoe de organisatie werkt en waarom dat zo is. Handvatten om jezelf niet te laten remmen en innovatieve en leuke dingen te doen. Ik heb gezien en gehoord hoe het kan.

Ambtenaren Groeidag 2019Barbara Willaert, gemeente Arnhem

Ja, ik kan echt wel wat met de tools die aangereikt zijn tijdens de dag. Het staat me nog goed op het netvlies. Zoals zelf de focus houden. In de waan van de dag merk ik dat dat nog wel eens lastig is. Nu gebruik ik het boekje dat ik kreeg op de Ambtenaren Groeidag. Elke ochtend gebruik ik het als reminder en dat helpt!

Ambtenaren Groeidag 2019Carla Weening, gemeente Velsen

Ik vond het een hele leuke en leerzame dag. Ik heb vooral geleerd wat ondernemers in het bedrijfsleven doen om mensen mee te krijgen en te overtuigen. Anderen meekrijgen voor je eigen doelen. Ik wilde leren hoe ik meer gezien kan worden binnen de organisatie. Zodat mijn collega’s en bestuurders weten wie ik ben. Wat voor mij nieuws was, is dat je 7-12 keer iets moet herhalen voordat het kwartje kan vallen bij een ander. Dat is echt een nieuw inzicht. Dit betekent dus dat ik op communicatiegebied ook echt meer moet doen om mooie resultaten te halen.

Chantal Oldenburg, OVER-gemeenten

Ester en Greta, wat een mooi leuk superteam zijn jullie. En wat was het een kadootje gisteren. Het vertrouwen was er meteen vanaf het eerste moment. Ik ga deze dag nooit meer vergeten, die gaat in mijn herinneringenhokje! Dank dank en hopelijk tot snel en een andere keer!