ONLINE TRAININGSPROGRAMMA VOOR OVERHEIDSPROFESSIONALS DIE WILLEN GROEIEN BINNEN DE OVERHEID

Ontdek een simpele methode waardoor je doet wat je écht wil binnen de overheid en de mooiste resultaten bereikt, op jouw manier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooie, concrete resultaten boeken met jouw werk bij de overheid is machtig mooi. Resultaten waar je zelf blij van wordt, maar ook jouw organisatie & de samenleving geeft zoveel voldoening.

Echte impact in de samenleving. Want je werkt niet voor niks voor de overheid, toch? Iets goeds doen, echt bijdragen. Dat maakt je werk de moeite waard.

Niet alleen het resultaat telt. Ook de manier waarop dat bereikt wordt is belangrijk. Heerlijk samenwerken met je collega’s, politiek en externe partners. Waarbij ieder als vanzelf zijn rol pakt.

Heerlijk!

MAAK EN REALISEER JOUW AMBTENAREN GROEIPLAN

Ben jij overheidsprofessional en bepaal je zelf voor een belangrijk deel hoe je je functie invult? Is dit waar je tegenaan loopt?

 • Is je werk een beetje saai en voorspelbaar geworden?
 • Of is je (nieuwe) opdracht heel complex en weet je niet goed waar te beginnen?
 • Ben je er klaar mee om met veel duwen en trekken anderen mee te krijgen?
 • Werk je eigenlijk veel te hard, wat ten koste gaat van je privéleven?
 • Wil je graag dat alles sneller gaat, maar lijkt het wel of er altijd iets of iemand is die de voortgang belemmert?

“ALS JE WEET WAT JE WIL EN WAT JE LEUK VINDT DAN IS ER ALTIJD EEN BAAN BIJ DE OVERHEID DIE BIJ JOU PAST” Ester Oude Nijhuis 

Beste overheidsprofessional,

Werken voor de overheid is het mooiste dat er is. Maar dat betekent niet dat het makkelijk is. Wat goed dat je naar een manier zoekt om te groeien en méér voor elkaar te krijgen met je werk.

Resultaten en voortgang in je werk zijn belangrijk voor je toch?

Als je bij de overheid werkt moet je van heel veel markten thuis zijn. De inhoud begrijpen, anderen meekrijgen (vaak zonder strepen om op te staan), budget, tijd, regels, politiek. Je hebt te maken met eindeloos veel verschillende doelen en belangen, die allemaal belangrijk zijn voor jouw organisatie (en de organisaties waarmee je samenwerkt).

Hoe vaak gebeurt het niet dat projecten en mooie plannen stranden? Of dat ze 3 keer zo lang duren en dubbel zoveel kosten. Beginnen is makkelijk, dan is de energie hoog, maar na een tijdje neemt de motivatie af.

Zou je willen weten hoe je daar op een goede manier mee om kan gaan, waardoor je dit voor bent en verandert?

Ik worstelde enorm met mijn projecten bij de gemeente (en hoopte dat dit vanzelf over zou gaan als ik maar hard werkte en kwalitatief goed werk zou leveren).

Na mijn studie Bestuurskunde, ben ik 14 jaar ambtenaar geweest bij de gemeente Alkmaar, waarvan 8 jaar project- en programmamanager. Het was een prachtige tijd, maar ik heb ook diepe dalen gekend. Lange perioden waarin ik het gevoel had aan (half) dode paarden te trekken.

Ik wist dat er meer mogelijk was voor mijzelf en mijn projecten, maar ik had geen idee hoe ik de vaart erin kon houden. De energie hoog kon houden en met gemak en plezier mijn hele projectteam in actie krijgen en houden.

Nadat ik vol zat met spreekwoordelijke blauwe plekken van alle muren waar ik tegenaan was gelopen besloot ik dat het anders moest. Zo kon ik niet doorgaan.

Ik heb hulp gezocht buiten de organisatie om de puzzel op te lossen. Anderen konden het ook, waarom ik niet!

Wat ik hoopte gebeurde! Ik kreeg anderen mee, ik haalde prachtige resultaten en ik had altijd meer dan genoeg budget. Met dezelfde soort projecten!

Ik ben nooit meer gestopt om deze methode te verbeteren. Ook toen ik ondernemer werd. (op mijn hoogtepunt bij de gemeente Alkmaar nam ik ontslag om mijn eigen onderneming te beginnen).

Het resultaat is de unieke Succesvolle Ambtenaar methode.

Met deze methode lukt het jou óók om jouw projecten te laten bloeien en groeien. En als jouw projecten bloeien en groeien, dan groei jij zelf ook.

 • Hoe zou het zijn als je vol zelfvertrouwen werkt.
 • Je je heerlijk voelt na een dag (samen)werken.
 • Je buiten rondloopt en je ziet waar jij je bijdrage aan hebt geleverd!
 • Je met veel plezier kunt terugdenken aan de manier waaróp je die hebt neergezet.

ERVARINGEN

Dorinda Hijszeler, programmamanager duurzaamheid Gemeente Tynaarlo

Het mooiste dat het programma van Ester mij heeft opgeleverd is dat ik weer controle ervaar. In alle overvloed aan prikkels en veranderingen is mijn koers nu duidelijk. Ik maak goede keuzes en vind veranderingen nu boeiender. Ik weet gewoon wat me te doen staat als ze zich voordoen!

Aletta Sloot, projectcontroller Provincie Utrecht

Ik begon net met een nieuwe baan toen ik het online programma Maak en Realiseer jouw Groeiplan ging doen. Wat een goed moment! Het heeft me geholpen om mijn nieuwe functie optimaal te beginnen. Daar heb ik nu en straks veel plezier van. Als je net begint heb je nog veel vrijheid om te bepalen hoe je een baan invult. Door nu goede keuzes te maken, maak ik een vliegende start, ondanks de vreemde Corona-omstandigheden. lk merk dat het me zelfvertrouwen geeft om te kiezen en te staan voor mijn keuzes. Daarnaast is het nu, met werken op afstand, natuurlijk extra lastig om anderen op een prettige wijze mee te krijgen. De praktische visie van Ester heeft me daar ook goed bij op weg geholpen.

DIT IS WAT MAAK EN REALISEER JOUW AMBTENAREN GROEIPLAN JE OPLEVERT 

 • Stop ermee genoegen te nemen met een baan die wel oké is
 • Vergroot en versnel de resultaten van jouw werk
 • In ‘Maak en realiseer jouw Ambtenaren Groeiplan’ leer ik je exact de aanpak die ik zelf volgde om van mijn baan bij de overheid mijn droombaan te maken. Een aanpak waar ik inmiddels met succes al 100-en ambtenaren verder heb geholpen
 • Voor ambitieuze professionals bij de overheid, die meer willen bereiken voor zichzelf, de organisatie & de samenleving
 • Werken bij de overheid wordt weer écht leuk, je gaat elke dag fluitend naar je werk
 • Je komt erachter wat je écht wilt, zonder je te laten beperken door de omgeving en jezelf. Word de professional waar je tijdens je studietijd van verwachtte dat je die zou worden.

VOOR WIE IS MAAK EN REALISEER JOUW AMBTENAREN GROEIPLAN

Dit programma is NIET voor iedereen.  

Ik raad je aan om je alléén aan te melden als de meeste van deze punten op jou van toepassing zijn:  

 • Je werkt voor de overheid (rijk, provincie, gemeente of waterschap). 
 • Je hebt vrijheid in je werk en bepaalt zelf voor een groot deel hoe je precies je werk doet. 
 • Je bent een expert (programmamanager, projectmanager of beleid). 
 • Je hebt ambitie om te groeien binnen jouw baan of anderszins binnen de overheid.
 • Je werkt niet voor niks bij de overheid, je wil echt iets betekenen voor de samenleving of voor jouw dossier. 
 • Je bent bereid je werk anders te doen en jezelf en je dossier te laten zien, ook als het dingen zijn die je nog nooit hebt gedaan. 

DIT PROGRAMMA IS NIET BEDOELD VOOR

 • Shopaholics: als je de gewoonte hebt om impulsief online trainingen te kopen en vervolgens niet in actie te komen. Doe jezelf en mij een lol en meld je NIET aan. 
 • Klagers en mopperaars: ik laat alleen mensen toe die er echt zin in hebben en die in actie komen. Je bent zelf gemotiveerd om jouw mogelijkheden te onderzoeken en te vinden. Negatievelingen worden uit de training verwijderd. 
 • Als je de verantwoordelijkheid voor jouw groei buiten jezelf legt. Wijs jij bestuurders, collega’s, managers of wie dan ook aan als verantwoordelijk voor jouw problemen en geloof je niet dat je daar ook maar de minste invloed op uit kan oefenen, meld je dan NIET aan.

WELKE ONDERDELEN GA JE VINDEN IN DIT PROGRAMMA

Het programma bestaat uit 5 snelle stappen:

 1. Definieer wat je echt wilt. Hier gaat het vaak mis. Veel professionals weten veel beter wat ze niet willen dan wat ze wel willen. Groeien wordt daardoor aan het toeval en aan de wensen van anderen overgelaten. Hoe kom je erachter wat jij wilt? 
 2. De magie van jouw gedachten. Hoe je ervoor zorgt dat jouw gedachten jou rechtstreeks helpen om jouw gewenste groei te bereiken. Je legt daarmee de beste groeibasis die er is.
 3. Jouw stappenplan naar resultaat. Je krijgt een sjabloon waarin je de door jou te nemen stappen opschrijft, je weet daarna precies wat je te doen staat.
 4. Hoe je anderen meekrijgt. Je krijgt anderen alleen mee als zij ook verkocht raken op jouw groei-ideeën. Hoe je dat doet leer je op basis van succesvolle ondernemersprincipes van marketing en sales.
 5. Hoe je onoverwinnelijk wordt in de uitvoering van jouw plan. Een plan maken is al een hele uitdaging, maar eigenlijk begint het daar pas. Hoe zorg je ervoor dat je jouw plan ook echt gaat uitvoeren en doorzet bij tegenslag. Dat leer je in deze stap. 

Al deze stappen worden uitgebreid uitgelegd in video’s met daarbij behorende handige documenten en sjablonen.   

BONUSSEN

 • BONUS 1 – Hoe je LinkedIn optimaal kunt benutten als je wil groeien als ambtenaar. LinkedIn heeft zoveel meer mogelijkheden dan alleen vacatures vinden, deze leer je in deze bonusles. 
 • BONUS 2 – Een 1-op-1 gesprek met Ester (telefonisch), waarin Ester haar persoonlijke advies geeft op jouw groeiplan. Deze mogelijkheid komt nooit meer terug. Als deze training als opgenomen online training wordt verkocht zijn er alleen groepssessies mogelijk.

JE INVESTERING

Normaal kost dit complete programma € 1.000,- excl. BTW.

Vanwege de vreemde omstandigheden, waardoor we ineens heel veel thuis werken en ons voorjaar en zomer er anders uitzien dan normaal, geldt t/m 31 juli een speciale prijs van € 450,- excl. BTW.

 

EEN ONLINE TRAINING, GAAT DAT WEL WERKEN VOOR MIJ? ZIT IK NIET LIEVER EEN PAAR DAGEN MET ANDEREN IN EEN ZAALTJE?

Ik hoor vaker dat deelnemers twijfelen of een online training wel gaat helpen.

Achteraf blijkt juist dat het een schot in de roos is, omdat:

 • Je houdt jarenlang (ten minste 5) toegang tot de stof, waardoor je de methode bij ieder (deel-)project opnieuw kunt terugkijken en toepassen. Door het te doen krijg je de stof écht in de vingers.
 • Geen vaste datum, geen reistijd.
 • Geen storende groep bij de 1-op-1 sessie met Ester, exclusieve aandacht voor jou.

HEB JE NOG VRAGEN OF TWIJFELS VOORDAT JE JE AANMELDT?

 Blijf er dan niet mee zitten. Mail ons even op team@caseon.nl.

Op een stralende overheid, 

 

Ester 

Over Ester Oude Nijhuis

Het is mijn missie om overheden optimaal te laten werken en zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de maatschappij. Omdat dit ongelooflijk belangrijk is voor iedereen in ons land. De overheid maakt het mogelijk dat wij in vrijheid, ontspannen en met plezier kunnen leven. Na mijn studie Bestuurskunde heb ik 14 jaar voor de gemeente Alkmaar gewerkt. Als beleidscoördinator en als project- en programmamanager (fysieke projecten). Toen ik ondernemer werd ontdekte ik dat ambtenaren veel kunnen leren van ondernemers (en vice versa). Gewoontes en principes van succesvolle ondernemers zorgen ervoor dat je anderen meekrijgt en de mooiste resultaten haalt.