SUCCESVOL LEIDINGGEVEN VOOR OVERHEIDSMANAGERS

LEER DÉ 7 SLEUTELS OM ONTSPANNEN LEIDING TE GEVEN EN SAMEN MET JE TEAM BIJZONDERE RESULTATEN TE BEREIKEN

Werken voor de overheid is het mooiste dat er is. Leidinggeven bij de overheid helemaal. Dat betekent niet dat het makkelijk is. Je hebt te maken met grote uitdagingen.

Denk bijvoorbeeld hieraan:

 • Hoe zorg je dat je team goed samenwerkt, ook als hybride werken de norm wordt?
 • Hoe krijg je je team in positie, zodat jullie optimaal samenwerken met de rest van de organisatie?
 • Door het thuiswerken is de wereld van professionals heel klein geworden, hoe slecht je de schuttingen?
 • Hoe houd je de financiën onder controle?
 • Hoe pak je je rol t.o.v. bestuurders en de samenleving?
 • En dan hebben we het nog niet eens over de inhoud: want andere grote problemen, zoals racisme, milieu en klimaat staan te schreeuwen om aangepakt te worden.

Het is duidelijk dat creativiteit, samenwerking en wendbaarheid keihard nodig zijn. Dit zijn op zich geen kenmerken waar (overheids-)organisatie hoog op scoren. Maar het goede nieuws is: veel medewerkers van de overheid wel.

Bij de overheid werken zoveel ambitieuze, goed opgeleide en hardwerkende professionals. Die er vol overtuiging voor hebben gekozen om bij de overheid te gaan werken. Als jij deze medewerkers goed aanstuurt betekent dat:

 • dat jij minder hard hoeft te werken (minder uren)
 • dat je je ontspannen voelt, want je bent in control zonder dat je alles hoeft te weten
 • dat politiek & samenleving minder afstand ervaren tot de organisatie

WAAR LOOP JE ALS LEIDINGGEVENDE TEGENAAN?

Herken je dit?

 • Afwachtende houding van medewerkers.
 • Medewerkers die hun tijd aan de verkeerde dingen besteden.
 • Medewerkers pakken hun rol niet, gaan op jouw stoel zitten of op die van de bestuurder.
 • Medewerkers zijn heel enthousiast op hun vakgebied, maar minder op het gebied van organisatie, financiën en bestuur. Daardoor halen ze te weinig resultaten.

ONDERNEMENDE AMBTENAREN

Ambitieuze, hoogopgeleide ambtenaren ervaren dat ze al heel snel veel vrijheid krijgen in hun baan. Dat is een groot pluspunt. Ze krijgen veel ruimte om het “hoe” van hun werk zelf te bepalen. Dit is een grote gelijkenis tussen zelfstandige ondernemers en ambtenaren. Voor veel zelfstandige ondernemers is dit zelfs dé reden om ondernemer te worden: ze willen vrijheid. (ze weten niet dat ze deze vrijheid als ambtenaar ook kunnen krijgen)

OVER ONS

Zelfstandige ondernemers zijn er in alle soorten en maten. Ester Oude Nijhuis van De Succesvolle Ambtenaar heeft onderzoek gedaan naar wat een zelfstandige ondernemer succesvol maakt (en wat juist niet). Het succes zit hem in een paar principes. Principes die ook voor leidinggevenden bij de overheid & voor professionals heel waardevol zijn. Maar ze zijn onbekend bij de overheid.

Alexander Meijer is trainer/adviseur en interimmanager bij overheidsorganisaties. Hij helpt leidinggevenden en professionals in bestuurlijk complexe organisaties, die een verandering doormaken (of moeten maken) om op een snelle, plezierige en effectieve manier hun strategie of resultaten te halen met aandacht voor leidinggevenden en professionals. Hij heeft daarbij een oplossingsgerichte aanpak. Modern leiderschap en innovatie staan centraal. Het aanpakken van houding en gedrag binnen de organisatie is daarbij onvermijdelijk.

WAT DOET EEN ONDERNEMENDE AMBTENAAR?

Een ondernemende ambtenaar:

 • is gedreven om mooie resultaten te bereiken voor de samenleving
 • krijgt anderen (binnen en buiten) met gemak en plezier mee, houdt van samenwerken
 • weet heel goed om te gaan met bestuur, financiën, juridische zaken etc.
 • weet zijn/haar tijd prima te besteden

HOE GEEF JE LEIDING AAN ONDERNEMENDE AMBTENAREN?

Tijdens Succesvol Leidinggeven voor overheidsmanagers leren we jou dé 7 sleutels om succesvol leiding te geven bij de overheid:

 • Excellent personeelsmanagement
 • Excellente focus
 • Excellent leiderschap
 • Excellent delegeren
 • Excellent beïnvloeden
 • Excellente mindset
 • Excellent mentorschap

PROGRAMMA

9.45 uur (Online) ontvangst

10.00 uur Behandeling sleutels 1, 2 en 3

Lunch

13.00 uur Behandeling sleutels 4, 5 en 6

Koffie/theepauze

16.00 uur Behandeling sleutel 7

17.00 uur Afronding

 

SCHRIJF JE NU IN

De investering voor een  ticket is € 495,- excl. BTW.

PRAKTISCH

De training vindt plaats in het Taqa theater de Vest in Alkmaar. Prachtig gelegen in de historische binnenstad. De locatie is zowel per OV als met de auto uitstekend te bereiken. Uiteraard is ook de catering piekfijn in orde.

De dag gaat sowieso door, live of online!

WANNEER:            maandag 27 september 2021 

TIJDSTIP:               10.00 – 17.00 uur 

WAAR:                    Taqa Theater De Vest, Canadaplein Alkmaar

PRIJS:                     € 495,- excl. BTW

* De training gaat sowieso door. Mocht het ineens toch noodzakelijk zijn, vanwege de coronamaatregelen, om terug te vallen op online, dan organiseren wij dat. Onze ervaring is dat online net zo goed werkt als fysiek.

EERDERE DEELNEMERS ZEGGEN OVER DEZE TRAINING

Ela van der Weerden, hoofd publiekscontacten gemeente Lochem

“Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om mij verder te ontwikkelen als leidinggevende. Ik ben nieuwsgierig en zie altijd ruimte voor verbetering. Dit programma sluit precies aan op de fase waarin ik mij bevind. Een programma dat ik goed kan combineren met mijn privé-situatie (jonge kinderen) en mijn uitdagende baan. Het programma geeft me inzichten over mijn rol als leidinggevende die ik meteen in de praktijk kan toepassen. Het haalt mij uit de waan van de dag en motiveert mij om te reflecteren op mijn functioneren. Tijdens de sessies met Alexander en Ester krijg ik heel persoonlijk advies dat aansluit op mij als persoon en op mijn vraagstukken. Daardoor ervaar ik in mijn werk ook meteen resultaat. En dit heeft ook weer een positieve invloed op mijn afdeling.”

Germaine van Beers, operationeel manager bij UBR

“Ik ben heel enthouiast over deze training van Alexander en Ester. Ze delen een heldere visie en het is duidelijk dat ze zelf ervaren rotten zijn bij de overheid. Naast strategisch is de training heel praktisch en er is ruimte voor de persoonlijke hobbels en situatie. Ik kan deze dag aan iedere leidinggevende bij de overheid aanraden.”